Фасадна ліпнина з пінопласту — практично та стильно

Фасадна ліпнина з пінопласту — практично та стильно

Завдяки легкості в обробці та міцності, поєднаній з невеликою вагою, фасадний декор з пінопласту — вдале рішення для будь-якого екстер'єру. Також такі елементи можна без ризику використовувати для внутрішнього оздоблення кімнат. Ліпнина з пінопласту має наступні переваги:

  • повна імітація ліпнини із гіпсу — більш важкої та дорогої;
  • стійкість до втрати форми та будь-яких зовнішніх факторів (температури, волога тощо);
  • легкість монтажу завдяки малій вазі;
  • стійкість до горіння (високий рівень пожежної безпеки).
Пінопласт підходить для декоративного оформлення фасадів у різних стилях, є яскравим доповненням до дизайну та коштує недорого — те, що треба для сучасного будинку.

Особливості фасадної ліпнини з пінопласту

Використання пінопласту для оформлення фасадів будинків прийшло на зміну алебастровим сумішам та гіпсу. Адже такий фасадний декор легко монтується та має нижчу ціну. Такі вироби — міцні, довговічні, стильно доповнюють вигляд будівлі. Ще однією важливою особливістю фасадної ліпнини з пінопласту є її стійкість до вологи та корозії. Ліпнина не накопичує вологу всередині, тому не розмножує грибок та плісень. Це робить її ідеальним варіантом для використання в умовах змінного клімату та високої вологості. Пінопласт має високу теплоізоляційну здатність, що дозволяє зберігати тепло у приміщенні та знижувати витрати на опалення. Щобільше, пінопласт є чудовим матеріалом для звукоізоляції, що дозволяє додатково зменшити шумове навантаження на приміщення. Використовується ліпнина з пінопласту для оформлення вікон, стель, кутів будинку. З її допомогою можна прикрасити фасад будівлі будь-якого призначення:
  • приватні будинки;
  • багатоповерхівки;
  • офісні та комерційні будівлі;
  • заклади, торгові центри.
Загалом, фасадна ліпнина з пінопласту є прекрасним вибором для будівництва та реконструкції будинків, оскільки поєднує в собі високу ефективність утеплення з легкістю монтажу та стійкістю до зовнішніх впливів. А невисока ціна — це один приємний плюс. Таке фасадне рішення повністю замінює ліпнину з гіпсу, дозволяючи бюджетно та стильно декорувати будинок як ззовні, так і всередині.

Ліпнина з пінопласту: виробництво фасадного декору

Виготовлення ліпнини — доволі просте. Пінопласт розрізають на необхідні розміри та форми за допомогою спеціальних інструментів. На підготовленому матеріалі роблять макет елементу фасадного декору, відтворюючи бажаний дизайн та форму. Після створення макета поверхню пінопласту обробляють спеціальними засобами, що забезпечують його стійкість до впливу зовнішніх факторів та робить його готовим для подальшого оздоблення. Завдяки легкості та м'якості пінопласту, на нього легко наносити різноманітні декоративні елементи, такі як рельєфи,молдинги на стіну, орнаменти, архітектурні деталі тощо. Після створення необхідного декоративного візерунку елемент фасадного декору може бути пофарбований або покритий спеціальними захисними покриттями для забезпечення довговічності та стійкості до атмосферних впливів.