Що таке декоративний фальш камін?

Що таке декоративний фальш камін?

Додати затишку в інтер'єр кімнати, поліпшити дизайн приміщення і стати яскравим акцентом - декоративний камін з пінопласту здатний виконати всі ці функції! Це - імітація реального каміна, яка може бути виготовлена в різних стилях. Естетичний вигляд, простота монтажу і бюджетність роблять таке рішення ідеальним для різних кімнат у будинку. Про те, як стилізувати декоративний фальш камін і які переваги він має, розкажуть фахівці компанії RPS-Decor.

Декоративний портал і фальш камін: усі переваги

Будь-який стиль для будь-якого приміщення - це про декоративні каміни. Такий елемент легко вписується як у класичні, так і в сучасні дизайни кімнат. Завдяки різноманітності форм, розмірів і кольорів, можна вибрати модель, яка ідеально підходить для конкретного приміщення і відповідатиме саме вашим уподобанням. 

Крім цього, такі вироби:

  • Підходять для кімнат різного призначення і площі. І в маленькій спальні, і в просторій вітальні, камін декоративний буде мати гарний вигляд.
  • Естетичний вигляд. Декоративні фальш каміни створюють ілюзію справжнього каміна, додаючи приміщенню шарму і затишку. 
  • Безпека. Оскільки декоративні каміни не використовуються для спалювання палива, вони є безпечними для використання в будь-якому приміщенні. Немає ризику пожежі або виділення шкідливих газів.
  • Якість. Серед інших варіантів декоративного оздоблення, фальш каміни вирізняються міцністю, довговічністю та надійністю. Варто лише обирати якісні матеріали для таких виробів.

Ще одна перевага фальш камінів - це ціна. Прикрасити інтер'єр кімнати таким елементом можна швидко і недорого, а результат точно буде чудовим. 

Найприємніше: зробити фальш камін можна своїми руками, не звертаючись до майстрів. Для цього достатньо купити пінопластові елементи (їх, до речі, можна замовити індивідуально). Далі справа залишається за малим: прикріпити деталі конструкції на стіну. Тут можна впоратися самостійно і без жодної сторонньої допомоги. Адже пінопласт - це легкий і зручний у роботі матеріал. Точна інструкція - далі в нашій статті.

Як зробити фальш камін із пінопласту своїми руками?

Перш за все, надихніться ідеями та прикладами: наприклад, у Pinterest. А потім підготуйте необхідні інструменти та матеріали:

  • попередньо порізаний на необхідні елементи пінопласт;
  • універсальний клей для пінопласту;
  • маркер, папір;
  • малярську стрічку;
  • гофрований картон;
  • шпаклівку і фарбу необхідного кольору;
  • рулетку, ніж і саморізи;
  • декор для каміна (якщо плануєте використовувати).

Після цього:

  1. Планування та вимірювання. Визначте місце для каміна та його розміри. Зробіть креслення.
  2. Збірка основи. З'єднайте вирізані пінопластові частини, використовуючи клей. Постарайтеся зробити основу каміна міцною і стійкою.
  3. Додаткове оздоблення. Якщо потрібно, додайте додаткові деталі: візерунки, фігурки, елементи оздоблення тощо, за допомогою фарби або інших декоративних матеріалів.

Останній етап - це встановлення. Встановіть фальш камін на стіну. Зазвичай його кріплять за допомогою саморізів. Особливу увагу приділіть якості з'єднання. Тепер камін готовий, залишилося лише прикрасити його! 

Як прикрасити декоративний камін: 5 ідей для інтер'єру 

А тепер - поділимося з вами цікавими ідеями, які допоможуть зробити декоративний портал ще більш естетичним. Після виготовлення фальш каміни можна прикрасити:

  • Свічками та ліхтариками. Розмістіть свічки різного розміру та кольору на полицях каміна або на його обрамленні. Вони створять теплу і затишну атмосферу, особливо ввечері або в холодні зимові дні.
  • Рослинами в горщиках. Зелень додасть інтер'єру свіжості та природності, а також створить відчуття гармонії.
  • Декоративними вазами та фігурками. На полицях та в обрамленні портали можна прикрасити вазами з живими квітами чи вічнозеленими рослинами, предметами, привезеними з подорожей тощо. Декор має обов'язково відображати ваш стиль. 
  • Дровами, натуральним камінням. Такі елементи додадуть каміну автентичної стилістики.
  • Картинами та фото в рамках. За допомогою таких елементів вдасться створити унікальну композицію в кімнаті. 

Якщо ви хочете купити фальш камін і все для його виготовлення в Києві, запрошуємо переглянути наш каталог виробів. Доставка в Київ та інші міста України займає від 1 до 3 робочих днів. З турботою про затишок у вашому домі, компанія RPS-Decor - виробник фасадного декору в Україні.